ENIGMA PACIFIDEI – ȚARA CONTINENTULUI MU

Cu siguranță fiecare om a auzit de celebrul continent Atlantida, care în opinia cercetătorilor s-a scufundat în mijlocul Oceanului Antlantic. Dar nu mulți sunt cei care au auzit de un alt continent învăluit în taină, scufundat însă Oceanul Pacific – Pacifida. Este enigma continentului Mu. Teoria despre Pacifida e relativ recentă, din sec. al XIX-lea.

 

James Churchward, pasionat cercetător englez, a plecat în 1868 în India, unde la o mănăstire budistă găsește niște tăblițe vechi, pe care le descifrează. Era limba unui popor care ar fi trăit cândva pe continentul Mu. Dar tăblițele nu erau complete și, de aceea, englezul a pornit în călătorii aventuroase în Tibet, Egipt, Siberia, Noua Zeelandă și în alte zone, căutând să afle enigmele țării Mu. Ca urmare, James și-a format o teorie, a cărui fragment sună astfel:

În timpuri foarte îndepărtate, cu multe mii de ani în urmă, la începutul timpurilor istorice, a existat în mijlocul Oceanului Pacific un continent uriaș, acolo unde astăzi găsim numai apă și cer și nu se mai întâlnesc decât grupuri de insule mici, cunoscute sub denumirea de Insulele din Mările Sudului. În țara Mu înfloreau șapte mari cetăți principale, centre ale religiei, științei și învățăturii.  

            Cutremure și vulcani au început să frământe partea de sud a țării și valuri uriașe au cotropit tot ce a mai rămas în picioare după catastrofe. Apoi totul s-a liniștit…

            Dar din nou au izbucnit cutremure și vulcani. Întregul continent Mu a fost scuturat ca o corabie pe valurile oceanului. Și atunci s-a distrus totul. În cele din urmă, Mu s-a scufundat în ocean cu cei 64 milioane de locuitori!”

            Cercetătorul, după trei decenii de căutări, stabilește că fabuloasa țară dispărută în urma cataclismelor naturale se întindea într-o zonă care cuprindea insulele Hawaii, iar spre sud îngloba Insula Paștelui și arhipelagul Fiji. În total, țara Mu avea 8000 km lungime și lățimea de la nord spre sud de 5000 km.  James a presupus că continetul s-a prăbușit acum 16000-25000 de ani în urmă și că locuitorii de altădată ar fi fost superiori chiar civilizației noastre actuale și ar fi influențat civilizațiile cunoscute din India, Sumer, Egipt și Yucatan.

Cum arătau oamenii de pe Mu? Rasa dominantă era albă, dar erau și exemplare umane cu pielea maslinie, galbenă sau neagră.
Erau buni marinari și navigatori, buni arhitecți care construiau temple uriașe, palate, monumente. Erau creaționiști si aveau o religie monoteistă.

Lemuria, numele alternativ al continentului pierdut, își are originea în secolul al XIX-lea. La baza ei stă Rudolf Steiner, filosof, artist și pedagog austriac, care afirma următoarele:

Strămoșii atlantienilor, la rândul lor, locuiau un continent care este astăzi demult dispărut; partea sa principală ocupa sudul Asiei de astăzi. Literatura teosofică îi numește lemurieni. După ce au străbătut, la rândul lor,diferite etape ale evoluției, cei mai mulți dintre ei au dispărut. Numai o mică parte dintre lemurieni au fost capabili să își continuie evoluția. Din aceștia s-a născut mai apoi omenirea antlantieană… Un lemurian era capabil să-și confecționeze unelte de lucru, să construiască locuințe”.

            Steiner ne spune că din lemurieni au apărut rmoahalii, prima subrasă de atlanți, subrasa care a evoluat până la apariția atlanților.

Se sugerează că acesta ar fi fost continentul-mamă, leagănul omenirii!!!

Doctorul francez Augustus Le Longeon a tradus una din cărțile mayașe din Yutacan, în care exista o extraordinară relatare despre continentul Mu, un teritoriu înfloritor. Francezul susținea că are dovezi, conform cărora locuitorii din Mu ar fi fost strămoșii mayașilor și egiptenilor.

Au fost descoperite mai multe tăblițe cu inscripții, iar cele din Mexic afirmă că omul a apărut pe continentul Mu, și că firimituri din limba lor sunt prezente în vocabularul fiecărei rase.

Această civilizație, încă mulți ani înainte, va stârni interes și va rămâne o temă deschisă dezbaterilor, întrucât necunoscutul și setea de adevăr a ademenit și va ademeni și în continuare mulți oameni!

 

 

Leave a comment